Dec 11

Karhunpesäkierros

Karhunpesäkierros

Oletko koskaan miettinyt minkälaisessa asumuksessa karhu, suomen kansalliseläimeksi valittu Euroopan suurimpiin petoeläimiin luokiteltu eläin viettää talvensa lumen ja pakkasten keskellä talviuntaan nukkuen?
Karhunpesäkierroksella tutustumme erityyppisiin karhun talvipesiin.

Karhunpesäkierroksella käymme tutustumassa erilaisiin karhun talvipesiin, jossa se viettää nukkuen jopa puolivuotta ja samalla ihastellaan Keski-Suomen vaihtelevaa luontoa. Tämä kaikkiruokainen, isokokoinen ja kunnioitettu eläin synnyttää pienet hellyttävät poikasensa talvipesään tammihelmikuun aikana. Retken aikana käymme kolmessa erilaisessa talvipesässä; suuren siirtolohkareen alle muovautuneeseen pesään, tiheässä kuusikossa olevaan makuukuoppaan ja ojanpenkkaan kaivettuun onkaloon.

Oppaana kierroksella  toimivat kokeneet metsämiehet, jotka ovat itse kohdanneet otson retkillänsä. Ajoittain metsäautoteillä pääsee näkemään ainakin karhun jälkiä ja vuorenvarmasti kontion kynnenjäljet löytyvät männyn kupeesta, johon se on joskus noussut syystä tai toisesta. Retkellä kävellään metsässä sekä siirrytään pesältä toiselle autolla.

Tuote: Karhunpesäkierros
Tuottaja: Lakomäen Metsäkartano
Kohde: Lakomäki, Kannonkoski
Toteutuskausi: Toukokuun puoliväli – syyskuu Kesto: 2-3 tuntia
Varusteet: Sään mukainen ulkoiluvarustus, kengät joilla voi kävellä metsässä

Min henkilömäärä: 2 henkilöä (jos henkilömäärä alle 2, silloin minimiveloitus) Max henkilömäärä: 8 henkilöä
Hinta: 70 € / hlö Minimiveloitus: 140 € Hinta sisältää: Opastuksen ja kuljetuksen retkellä
Lisämaksusta: Välipalaa maastoon 10 € / välipala
Varaukset ja lisätiedot: info@lakomaki.fi tai Minna gsm. +358 40 1433011