Villiruokaa metsästäen ja kokkaillen
Apr 07

Villiruokaa metsästäen ja kokkaillen

Luonnon villistä nauttien

Toukokuun lopussa luonto herää eloon samoin myös talven yli lepotilassa olleet metsästäjän vaistot. Katse kääntyy tuon tuostakin maahan etsien tuoreita korvasieniä tai maitohorsman versoja, joita myös villiparsoiksi kutsutaan. Vihdoinkin, luonnon oma villiruokabaari on auki. Käydään retkillä tutustumassa lähialueen Pyhä-Häkin Kansallispuistoon sekä vaihteleviin metsäisiin maisemiin, ja poimitaan koriin luonnon villit raaka-aineet myöhemmin käytettäväksi.

Päivä yksi. Saapuminen Metsäkartanolle omalla kyydillä tai sopimalla kanssamme kuljetuksesta. Tervetuloa Metsään! Majoittumisen jälkeen kokoonnumme Tupaan kahville ja käymme läpi hieman yleisimpiä villiyrttejä, sieniä ja niiden käyttötapoja. Käymme pienellä luontokävelyllä samalla hieman venytellen ja nauttien saapuvan illan hämystä. Tallisauna on lämpimänä ja halukkaat voivat käydä saunomassa, annamme opastusta tarvittaessa. Saunan jälkeen maistuukin jo illallinen joka on katettu tunnelmalliseen hirsi Tupaan. Pienet tunnelmalliset kamarit kutsuvat unten maille.
Päivä kaksi. Maalaisaamiaisen jälkeen valmistaudumme metsästysretkelle, onhan korit ja sieniveitset esillä. Liikumme metsässä erilaisissa maastoissa ja eri paikoissa keräillen koreihin illalliselle sopivia raaka-aineita, jonka valmistamme yhdessä. Välillä nautitaan retkieväistä ja luonnosta. Kun villejä raaka-aineita on tarpeeksi palaamme takaisin Metsäkartanolle ja aloitamme illallisen valmistelun ja kattauksen. Ennen illallista on mahdollisuus saunoa Savottasaunassa. Saunan jälkeen jokainen tuo/tarjoilee valmistamansa ruuan ja kertoo siitä.
Annetaan aitojen makujen ja tunnelman lumota meidän iltamme.

Päivä kolme. Maalaisaamiaisen jälkeen alkaa valmistelu kotimatkalle. Jos reitit muistaa niin voi käydä omatoimisesti keräilemässä villejä makuja kotiin viemiseksi.

Tuote: Viikonloppuloma villiruokaa metsästäen ja kokkaillen
Tuottaja: Lakomäen Metsäkartano
Kohde: Lakomäen Metsäkartano, Kannonkoski

Toteutuskausi: Kevät-Syksy
Kesto: 2 vuorokautta
Varusteet: Ulkoiluun sopiva varustus sekä sisäkengät keittiöön

Min henkilömäärä: 1 henkilöä
Max henkilömäärä: 14 henkilöä

Hinta: 380 € / hlö
Minimiveloitus: 750 €
Hinta sisältää: Ohjauksen ja opastuksen, reseptiikan sekä yllämainitun ohjelman

Kyllä, haluaisin lisätietoja Villiruokaa metsästäen ja kokkaillen lomasta Metsäkartanolle 🙂

Kerrothan lisätiedoissa tarkemmin toiveista tilaisuuttanne koskien. Vastaamme teille mahdollisimman pian!
Kiitoksia yhteyden otostanne 🙂

Haluaisin lisätietoja:

juhlistakokouksistamajoituksestasaunoistajostain muusta